NEWS

Liderii statelor membre UE speră să depăşească disensiunile pe tema Fondului de relansare. Negocierile au fost reluate în această dimineaţă

Liderii ţărilor şi instituţiilor Uniunii Europene continuă sâmbătă, la Bruxelles, negocierile pe tema bugetului multianual şi Fondului de relansare post-pandemie, în contextul în care diferenţele nu au fost depăşite vineri.

Ce cere Olanda

Olanda insistă ca Fondul de relansare economică să prevadă condiţii stricte. „Olanda a transmis următorul lucru: dacă un grup de ţări vrea granturi, atunci acestea trebuie acordate în condiţii foarte stricte”, a declarat premierul olandez Mark Rutte.

Sâmbătă este o nouă zi de negocieri şi există şanse de compromis. Sperăm că spiritul european va prevala, în interesul tuturor”, a declarat comisarul UE pentru Buget, Johannes Hahn.

Disensiunile se referă în principal la Fondul de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană, mai precis la cât vor reprezenta granturile şi cât creditele, precum şi la condiţiile de acordare.

Citeşte şi: Negocierile dintre liderii UE pentru pachetul de relansare economică s-au BLOCAT! Discuţii aprinse între premierul Bulgariei şi cel olandez

Sesiunea de sâmbătă a summitului UE a început printr-o reuniune în format restrâns, la care participă preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cancelarul Germanei, Angela Merkel, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, al Italiei, Giuseppe Conte, şi al Olandei, Mark Rutte, afirmă surse citate de site-ul Politico.eu şi de cotidianul La Repubblica.

Liderii statelor europene şi ai instituţiilor UE depun eforturi pentru a aproba noul proiect bugetar multianual, în valoare de 1.074 de miliarde de euro, şi planul de asistenţă financiară în scopul redresării economice propus de Comisia Europeană, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].