NEWS

Lider de sindicat: Educaţia nici măcar nu mai este la ATI, ci a murit

„Deocamdată nu ne-a chemat nimeni, telefoanele noastre sunt deschise 24 de ore din 24, în toate aceste zile”, spune la Antena 3 Sorin Dragne, preşedintele FSLI Sector 1

El afirmă că prim-ministrul este persoana care poate rezolva problemele profesorilor.

„Premierul României, factorul de decizie, este mai puţin important cine ocupă această funcţie, important este să aibă puterea să facă lucrul acesta. Premierului Ciucă i s-a spus încă de la primele întâlniri cu reprezentanţii salariaţilor din învăţământ că dacă va izbucni o grevă în educaţie, dat fiind nemulţumirile mari care s-au acumulat în aceşti ani, va fi foarte greu să fie oprită. Au primit acest avertisment cu mult înainte ca această grevă să fie declanşată, nu au luat în considerare niciuna dintre revendicările noastre. Au lăsat să înceapă greva, puteau să o soluţioneze chiar înainte de a o începe, este inadmisibil ca în 10 mai să iasă în stradă 15.000 de angajaţi din învăţământ şi ei să nu discute cu nimeni din educaţie până în 21, cu câteva ore înainte de a începe greva. Timp de atâţia şi atâţia ani ne-au spus într-un fel sau altul: Marş la catedră şi încheiaţi mediile”, adaugă Dragne.

Liderul de sindicat apreciază că pentru politicieni „dascălii din România au devenit gloata care să încheie mediile elevilor, pentru a mai bifa ei un an şcolar dintr-o Românie educată, din aceste proiecte în care punem educaţia ca prioritate naţională, dar în realitate nu ne interesează cum învaţă copiii noştri, ce învaţă copiii noştri, pentru ce învaţă, cu cine învaţă, în ce condiţii fac lucrul acesta”.

„E limpede că pe ei nu îi mai interesează decât o masa de oameni pe care o numesc profesori care să încheie această situaţie şcolară. (…) Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională se vor amâna doar dacă această clasă politică, doar dacă acest Guvern nu înţelege că aceste probleme trebuie soluţionate acum, nu după ce se încheie rotative, nu după ce sunt alegeri. Acum este momentul, pentru că acum educaţia nici măcar nu mai este la terapie intensivă. A decedat. A murit educaţia în România”, încheie Dragne.

Sindicaliştii din Educaţie sunt în grevă generală de trei săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].