NEWS

Joi începe o nouă sesiune legislativă a Camerei Deputaţilor şi Senatului

„Sunt obiective foarte importante pe care noi le avem în vedere, pentru că au fost o serie întreagă de reglementări pe care le-am aprobat la nivelul Guvernului şi au fost transmise Parlamentului o serie de ordonanţe de urgenţă care au reprezentat jaloane şi ţinte pentru îndeplinirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Din discuţiile şi agrearea cu reprezentanţii Comisiei, practic, ele se consideră finalizate în momentul în care sunt adoptate şi de către Parlament. Ca atare, obiectivul nostru principal îl reprezintă ca aceste ordonanţe de urgenţă să fie aprobate de Parlament şi să avem certitudinea asigurării coerenţei atragerii banilor din PNRR, precum şi pachetele de legi foarte importante pe care noi le-am asumat în coaliţie, şi anume legile justiţie şi legile educaţiei”, spunea recent premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

Cele două camere ale Legislativului au fost convocate în sesiune ordinară, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial.

„În temeiul dispoziţiilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art.34 lit. a) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Camerei Deputaţilor decide: (…) Camera Deputaţilor este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2022 în ziua de joi, 1 septembrie 2022, ora 11,00″, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial. Plenul Camerei Deputaţilor va fi precedat la ora 9.00 de şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi la 9.30 de şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în vechea componenţă. După finalizarea activităţilor plenului, va avea loc şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în noua componenţă.

La Senat, Alina Gorghiu, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, a convocat Biroul Permanent joi, la ora 9.30. Grupurile parlamentare se vor întruni la ora 10.00. Totodată, şedinţa plenului este convocată la ora 11.00.

Conform art. 66 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Sesiunea constituie principala formă de lucru a Parlamentului şi este perioada în cursul căreia o adunare parlamentară îşi exercită competenţa constituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].