NEWS

Joe Biden ar vrea obţinerea acordului Congresului pentru limitarea vânzărilor armelor de foc

Biden ar vrea să introducă în Camera Reprezentanţilor un proiect privind interzicerea vânzărilor de arme semiautomate, după trei atacuri soldate cu numeroase victime produse în ultima săptămână.

Preşedintele Biden, un politician democrat, ar vrea să obţină aprobarea proiectului înainte de începerea noii legislaturi, în ianuarie. Partidul Republican, aflat în opoziţie, va avea majoritate în Camera Reprezentanţilor.

“Noi încă permitem vânzarea armelor semiautomate, iar acest lucru este nebunesc. Nu există niciun argument social şi niciun alt argument raţional, cu excepţia profiturilor producătorilor de arme”, a declarat Biden, citat de publicaţia The Hill.

“Eu voi încerca să scap de armele semiautomate. Dar voi face evaluarea şanselor de reuşită în funcţie de numărul voturilor”, a subliniat preşedintele SUA.

Camera Reprezentanţilor a aprobat la începutul anului interzicerea vânzărilor de arme semiautomate, dar proiectul a fost blocat în Senat, în condiţiile în care Partidul Democrat nu avea o majoritate solidă, iar Partidul Republican a exercitat o opoziţie puternică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].