NEWS

Japonia condamnă desfăşurarea de arme nucleare în Belarus şi impune sancţiuni suplimentare Rusiei

Matsuno a condamnat, de asemenea, anunţul Rusiei referitor la desfăşurarea de arme nucleare în Belarus.

„Fiind singura ţară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată ameninţarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puţin utilizarea acesteia”, a declarat Matsuno.

Liderii G7, printre care se numără Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Franţa, şi-au arătat săptămâna trecută hotărârea de a sprijini Ucraina cu ajutoare militare suplimentare şi sancţiuni împotriva Rusiei, în cadrul summitului anual desfăşurat în primul oraş bombardat atomic din lume, Hiroshima.

În cadrul unei acţiuni coordonate cu G7, Japonia va îngheţa activele a 78 de grupuri şi 17 persoane, inclusiv ofiţeri ai armatei din Rusia şi va interzice exporturile către 80 de entităţi ruseşti, potrivit unei declaraţii a Ministerului de Externe.

De asemenea, Japonia va interzice furnizarea de servicii de construcţii şi inginerie către Rusia, deşi detaliile măsurii vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].