NEWS

ISU se modernizează. Raed Arafat: Pompierii sunt cea mai complexă armă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se modernizează serios. Asta pentru ca intervenţiile la incendii, urgenţe medicale sau inundaţii să se facă prompt şi eficient şi cu maşini din secolul 21, nu din perioada comunistă, cum se întâmplă în prezent.

„Adică 40% din maşinile de stingere sunt cu o vechime de peste 25 de ani, unele dintre ele depăşind 30 de ani cu bine. Sunt maşini care încă sunt în dotare din anii 1980 şi care sunt folosite ca sistem de intervenţie”, a spus Raed Arafat, şeful DSU.

 

Acordul cadru pentru achiziţia a 476 de autospeciale a fost semnat astăzi, în prezenţa lui Raed Arafat, Lucian Bode şi Cristian Ghinea. Pentru o sumă totală de peste 159 de milioane de euro.

 

Nu sunt însă singurele investiţii pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă le-a atras în ultima perioadă. 

 

„IGSU a obţinut un total de 800 de milioane de euro. Ce vedem acum este doar o bucăţică din această sumă colosală. Vorbim de tehnică de pe vremea lui Ceauşescu, iată că suntem în 2021 şi înlocuim această tehnică cu bani europeni”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].