NEWS

Ion Cristoiu: USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic

Publicistul Ion Cristoiu remarcă trecerea USRPLUS de la talibanism la pragmatism, începând cu rămânerea la guvernare după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii şi terminând cu votul dat de consilierii partidului bugetului Sectorului 5, condus de Cristian Popescu Piedone, până nu demult duşmanul său de moarte.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Bugetul sectorului 5 pe 2021 a fost votat cu entuziasm şi de consilierii USRPLUS.

În sine, această informaţie n-are nici o notă – fie ea cît de pricăjită – prin care să devină ştire.

Dacă adăugăm informaţiei de mai sus că primarul Sectorului 5 e Cristian Popescu Piedone, candidat la locale din partea PPU-SL, şi că pentru trecerea Bugetului nu era necesar votul USRPLUS, avem deja o ştire.

Miercuri, 5 mai 2021, la emisiunea sa de la Evenimentul zilei, Robert Turcescu a făcut din ştire un Breaking news.

Pentru asta, el a reamintit telespectatorilor că primarul Sectorului 5 a fost duşmanul de moarte al USRPLUS pentru ceea ce de altfel şi PNL a considerat a fi responsabilitatea lui Cristian Popescu Piedone, pe vremea cînd era primar la Sectorul 4, în producerea tragediei de la Colectiv.

Tragedia de la Colectiv e unul dintre acele evenimente tragice din viaţa unei societăţi din care, de regulă, politicienii mulg capital electoral.

Tragedia de la Colectiv a fost folosită ca agent electoral din 2015 pînă acum mai ales de USRPLUS.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu în ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru Clubul Colectiv.

În 2019, prima instanţă l-a condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare.

În 27 septembrie 2020, Cristian Popescu Piedone a cîştigat alegerile din sectorul 5, candidînd în numele PPU-SL.

Pe 30 septembrie 2020, el a avut un nou termen la recursul de la Curtea de Apel.

Cu acest prilej, USR Bucureşti a postat pe pagina sa oficială următorul text:

<Cristian Popescu Piedone – politicianul care refuză să rămînă în decenţă!

 

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5 în urma rezultatelor votului de duminică, a avut astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, un nou termen în dosarul «Colectiv».

În primă instanţă, în 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvîrşirea infracţiunii de abuz în serviciu în ceea ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

De altfel, în urma incendiului de la Colectiv, Piedone demisionase din funcţia de Primar al Sectorului 4, pe care o ocupase din 2008 pînă în 2015.>

Plecînd de la acest text, dar şi de la reacţiile unor talibani USPLUS, Robert Turcescu a considerat că votul dat lui Piedone de consilierii USRPLUS merită tratamentul de Breaking news.

Prin urmare, invitîndu-mă pe mine să comentez evenimentul, Robert Turcescu m-a întrebat dacă URSPLUS nu va pierde capitol electoral din această bunăvoinţă faţă de pînă mai ieri Căpcăunul Cristian Popescu Piedone.

Am răspuns cam aşa:

Putem vorbi de o pierdere de capital la electoratul taliban al USRPLUS, care se mai înverşunează încă să creadă că politica înseamnă consecvenţă cu principiile. Pentru asta, cazul de la sectorul 5 ar trebui să ajungă la cunoştinţa electoratului din întreaga ţară. Nu cred c-a ajuns sau că va ajunge cîtă vreme presa n-a făcut caz din acest caz.

USRPLUS a ajuns la putere. Şi ca toate partidele ajunse la Putere suferă o schimbare de raport între electoratul taliban, tipic partidelor de Opoziţie, şi electoratul pragmatic, tipic partidelor ajunse la putere. Cînd ajungi la putere electoratul e mai puţin preocupat de respectarea principiilor şi mai mult de ce faci practic pentru el.

Consilierii USRPLUS au votat bugetul în schimbul acceptării unor amendamente de către majoritatea controlată de primar. Pentru electoratul taliban a fost o trădare. Pentru electoratul pragmatic a fost o necesitate. În numele electoratului pragmatic, mult mai mare decît cel taliban în cazul unui partid ajuns la putere, au acţionat consilierii USRPLUS pe Bucureşti cînd i-au trîntit lui Nicuşor Dan Bugetul. Devenit fără s-o ştie PNL-ist, Nicuşor Dan a neglijat cererile USRPLUS în privinţa fripturii care e Bugetul Capitalei.

Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simţit întîi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămînerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic.

Au urmat concesiile lui Stelian Ion în chestiunea Legilor justiţiei, refuzul conducerii USRPLUS de a soma PNL în chestiunea penalilor de la Iaşi, astfel încît Cosette Chichirău a rămas cu buzele umflate.

Alte şi alte concesii dezvăluie că USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic.

Şi cum partidele vechi s-au definit prin justificarea compromisurilor în numele pragmatismului, USRPLUS devine pe zi ce trece un partid vechi.

Spre deosebire de vin, asta nu-l face mai bun.”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].