NEWS

Ion Cristoiu, după declaraţia de la Cotroceni: Slavă Domnului, şi-a revenit Klaus Iohannis!

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul de marţi al preşedintelui Iohannis era previzibil şi a marcat revenirea şefului statului la vechiul partizanat politic, dar şi la calitatea de purtător de cuvânt al lui Raed Arafat, care, alături de SRI, formează acum un nou binom, interesat de păstrarea panicii şi menţinerea stării de alertă până la alegerile locale.

Ion Cristoiu spune că astăzi preşedintele Iohannis a revenit la tema panicii, a isteriei, dar a atacat şi PSD-ul, aşa cum o face de la preluarea mandatului de şef al statului.

“Dl. Klaus Iohannis, după două intervenţii în care credeam că s-a lecuit de partizanat şi de isterie şi a devenit preşedintele României, a revenit. A revenit la tema  panicii, isteriei, criză mondială, nenorocire pe toată planeta. De acolo, din deal de la Cotroceni, se vede toată planeta şi vede cea mai mare criză din toate timpurile. Nu e adevărat (…) În foarte multe ţări, unde revin infectările este vorba despre relaxare totală. România, prin regimul Iohannis, se află la începutul relaxărilor, hai la un sfert. Şi cu toate acestea, în timp ce în Franţa, în Spania, unde e relaxare totală, în România aproape că ne întoarcem la starea de urgenţă. A spune că e cea mai mare criză, sute de morţi este o revenire a preşedintelui ca purtător de cuvânt al lui Raed Arafat. După asta, că a atacat PSD şi Parlamentul, a revenit la ce zice el de 6 ani”, a comentat jurnalistul declaraţia şefului statului la rubrica Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu susţine că discursul preşedintelui era previzibil după ce toate site-urile diviziei de presă a SRI a dus isteria pericolului coronavirusului la un nivel mai mare decât era în perioada stării de urgenţă.

“Pe mine nici nu m-a siderat, nici nu m-a stupefiat, nici nu mă lasă perplex discursul lui Klaus Iohannis. El era previzibil. O să vă spun de ce (…) În ultimele zile, constat pe toate site-urile diviziei presă a SRI, serviciu condus de un domn, Eduard Hellvig, nu de Maior şi nu de Coldea, O conducere democratică ridicată în slăvi tot de divizia presă, nu am văzut o asemenea isterie nici măcar în perioada de criză sanitară. Nenorocire, trenuri de morţi, mărturisiri, abia am scăpat de coronavirus, vă rog să nu mai negaţi. Nu neagă nimeni, eu cel puţin nu neg. Eu spun că sunt atent şi mă întreb de ce avem Grupul de Comunicare Strategică şi nu ştim cine e, unde se raportează. Sunt toate instrumentele manipulării creării panicii mai mari decât în perioada stării de urgenţă”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu semnalează apariţia unui nou binom, Raed Arafat-SRI, care a declanşat jihadul împotriva celor care pun la îndoială existenţa coronavirusului şi al cărui scop este menţinerea panicii.

“Pe de altă parte, un caz mult mai grav, ceea ce îmi spune că s-a făcut binom SRI-Raed Arafat care a început un jihad împotriva ălora care pun la îndoială virusul. Negaţionişti, securişti, adică Mugur Mihăescu căruia i-au scos un dosar din 2013. Cunosc asta de pe vremea lui Dragnea (…) Acum a venit rândul lor, dar spre deosebire de PSD, regimul Iohanis beneficiază de documente de la SRI, deci s-a făcut un nou binom. SRI- Raed Arafat, Raed Arafat întruchipând tot sistemul ăsta interesat în păstrarea panicii”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu crede că liderul PSD, Marcel Ciolacu, avea nevoie de declaraţiile preşedintelui pentru a justifica adoptarea legii privind carantinarea individuală, blocată în prezent la Senat, dar şi că isteria creată în ultima perioadă ajută deopotrivă PSD şi PNL.

“Cred că avea nevoie dl Ciolacu să vină preşedintele să spună <sunt siderat> şi dl Ciolacu se duce acum cu gaşca lui la Parlament şi spune <bă, aţi văzut, nenorocire, o să răspundem de miile de morţi>. A fost o înţelegere. Îl ajută pe Ciolacu, Ciolacu trece legea repede-repede. După părerea mea, această isterie e în legătură cu alegerile pentru starea veşnică de alertă. Acum e uşor, vor obţine stare de alertă până pe 15 august, vor obţine şi până pe 15 septembrie şi alegerile locale vor fi împărţite în două, potrivit cooperativei, de către PNL şi PSD (…) Deci în această isterie are interes nu numai PNL, are interes şi echipa lui Marcel Ciolacu. Hellvig, PNL, Iohannis întreţin starea asta. Pe de o parte pentru alegerile locale, dar mai ales ca să supravieţuiască dl Marcel Ciolacu în bătălia lui cu cealaltă echipă”, a subliniat jurnalistul.

“Domnule preşedinte, bine aţi revenit la funcţia pe care o faceţi de 6 ani, adică un agitator electoral al PNL împotriva PSD. Credeam că o să deveniţi preşedintele României şi chiar eram uşor descumpănit cum o să vă laud eu. Acum aţi revenit. Nu e nimic nou şi o să mai fiţi încă 2-3 ani, că nu vă suspendă. Slavă Domnului că şi-a revenit la ce a fost el de 6 ani””, a mai spus Ion Cristoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].