NEWS

În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie

Chemarea la donare este valabilă atât pentru alergători, cât şi pentru cei care susţin alergarea. Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplineşte o serie de condiţii impuse de centrele de donare, la orice centru de donare din ţară.

„Donarea de sânge face uneori diferenţa dintre viaţă şi moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie şi care are beneficii chiar şi pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o direcţie în care oameni diferiţi, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc şi contribuie la o lume mai bună.

Impactul comunităţilor de running nu se rezumă doar la „a face sport împreună”, este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici şi reuşim să facem bine într-o ţară în care lipsurile sunt la ordinea zilei.” spune Radu Restivan, fondatorul 321sport, într-un comunicat de presă.

De anul acesta, campania are o mascotă, denumită Goldye. „La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuraş, însă, dacă privim mai atent, ne dăm seama că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie. Goldye nu aleargă pentru performanţă şi rezultate, ci pentru a salva vieţi. Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori şi lipsei constante de sânge din spitalele din România.”, se mai scrie în comunicat.

Primii 300 de donatori înscrişi în campanie, care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator.

Toate detaliile despre desfăşurarea campaniei sunt pe site-ul https://www.mybloodisgold.ro/

„Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenţii chirurgicale, cu efect direct asupra sănătăţii pacienţilor. Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflaţi la nevoie. Acesta este motivul pentru care acţiunile de donare de sânge pe care le organizăm de cel puţin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold.” spune Radu Restivan.

Prima donare de sânge a comunităţii 321sport a fost la câteva zile după tragedia de la Colectiv, în noiembrie 2015, când nevoia de sânge din spitale a fost mai mare decât oricând. Începând de atunci, 321sport a mobilizat sute de alergători şi iubitori de alergare în demersul de a salva vieţi.

Anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, 321sport duce campania la nivel naţional, lucrând împreună cu mai multe comunităţi de alergare din România, competiţii de profil şi lideri de opinie.

Comunităţi de alergare şi evenimente de profil care susţin cauza: Transylvania Mountain Festival, Runners Club, Running Iaşi, Unstoppable, Bucharest Running Club, Alpin Film Festival, Romniceanu Stairs Run.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].