NEWS

IKEA a primit o amendă de 1 milion de euro în Franţa. Compania a spionat cu ajutorul detectivilor privaţi şi ofiţeri de poliţie angajaţii şi candidaţii

Fostul CEO al Ikea France, Jean-Louis Baillot, a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 50.000 de euro.

S-a constatat că filiala franceză a folosit detectivi privaţi şi ofiţeri de poliţie pentru a colecta date private despre personal. Dovezile au ieşit la iveală în 2012

Sistemul de supraveghere a fost folosit de managerii magazinelor pentru a examina persoanele care aplicau pentru locuri de muncă, precum şi pentru a verifica personalul lor.

Procurorii au cerut o amendă de 2 milioane de euro pentru Ikea şi un an de închisoare cu excutare pentru Baillot.

Cazul s-a axat pe supravegherea personalului Ikea France în perioada 2009-2012. Scandalul a fost expus de jurnalişti, apoi sindicatele au luat măsuri legale.

Supravegherea ilegală a afectat aproximativ 400 de persoane, a declarat procurorul de stat Pamela Tabardel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].