NEWS

IEŞI PE PLUS, ora 12:00. Ce este„ open-banking” şi cum ne ajută? Cum gestionăm bugetul folosind serviciile online bancare? Invitat: Mugur Podaru, director canale alternative la CEC Bank

„Ieşi pe plus”, o nouă emisiune realizată de către Mediafax în parteneriat cu CEC Bank, îl are ca invitat joi, 6 mai, pe Mugur Podaru, director canale alternative la CEC Bank. Buget, gestionare, cheltuieli – concepte şi realităţi pe care nu le învăţăm în anii de şcoală dar de care ne lovim toată viaţa şi care pot face diferenţa între îndatorat/ă sau independent/ă financiar.

Conceptul de open-banking. Ce înseamnă şi ce impact are asupra noastră? Invitatul explică, într-un mod concis, ce trebuie să ştim despre cele mai noi tehnologii din domeniul bancar şi cum facem să lucreze pentru noi?

Tehnologia ajută băncile să fie smart, iar clienţii, să câştige timp şi bani

 

Cum putem sa ne gestionăm mai bine banii folosindu-ne de ceea ce ne-a adus tehnologia şi băncile ne-au pus la dispoziţie cu ajutorul acesteia?

 

Ţin minte că bunica mea ţinea socotelile pe un caiet. Acum avem aplicaţii fel si fel. Ideea este că niciodata nu e prea devreme sau prea târziu ca să începi să îţi gestionezi singur bugetul, şi, în acest context, ar trebui să începi lucrurile astea, cu implicaţii financiare, înca din copilărie. Îi sfătuiesc pe adulţi să facă asta cu proprii lor copii. Mai ales că acum există aplicaţii şi conturi care îţi permit inclusiv să faci plăţi”, arată Mugur Podaru, director canale alternative la CEC Bank, cu o experienţă de 30 de ani în domeniu.

 

 Cât să (nu) ne împrumutăm?

 

Din punct de vedere al bugetului, recomandat ar fi ca împrumuturile să nu fie mai mari de 25% din venit, se poate ajunge, în situaţii mai speciale, la maxim 45%”, arată specialistul. De ce nu este recomandat să depăşeşti 25%? 

 

 

Pandemia de COVID şi criza economică ulterioară au şi părţi bune

 

„Revenind la ce s-a întâmplat acum ultimul an, ne uităm la criza anterioară, poate nu e bine să comparăm, pentru că nu a fost atât de dezastruos”, mai arată reprezentantul CEC Bank.

 

 

Care este reţeta de aur este pentru economisit bani? 

 

Economisesc mai mult românii în pandemie? 

 

Care sunt funcţionalităţile pe care le folosesc românii atunci cand folosesc aplicaţii bancare?

 

Cât de mult au influenţat companiile revoluţia banking-ului? 

 

Ce pot face părinţi pentru a creşte copii smart financiar şi viitori adulţi independenţi? 

 

Ce trebuie să ştie un bancher la început de carieră?

 

Banii nu sunt greu de „îmblânzit”, dacă învăţăm noţiuni de bază. La emisiunea „Ieşi pe Plus”, facem acesta direct de la experţi. Invitatul Mugur Podaru, director canale alternative la CEC Bank, vine cu răspunsuri, ora 12:00.   

astazi despre cum sa iti gestionezi bugetul folosind serviciile online bancare cu Mugur Podaru, director canale alternative la CEC Bank 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].