NEWS

Healthcare Trends. Poţi scăpa de miopie sau alte vicii de refracţie în doar 7 secunde. Ce intervenţii chirurgicale de top există în România? Sfaturi de la medicul chirurg Teodor Holhoş

Medicul chirurg oftalmolog şi creatorul clinicii Teodor Holhoş este invitatul Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania – Divizia pentru medici. 

 

Medicul povesteşte despre chirurgia pe care o practică, cea micronică, ce necesită o încredere în abilităţile manuale şi nu este deloc simplă. Doctorul face operaţii pe retină, care are 200 de microni şi „manevrează” membrane care au doar 10 microni. 

 

Holhoş vorbeşte despre chirurgia oftalmologică, un domeniu fascinant şi important, în care tehnologia este într-o continuă îmbunătăţire.

Operaţiile cu laser: minim invazive şi extrem de sigure

„Există operaţii laser care se fac în şapte secunde!”, spune Holhoş, care a făcut chiar şi 66 de operaţii de cataractă într-o singură zi.

„Operaţiile sunt minim invazive. Mai mult durează aşteptarea pacientului. Operaţia în sine durează doar câteva secunde”

Sunt trei generaţii de laser folosite în România: PRK, Lasik (femtolasik) şi SMILE. În premieră în ţară, va apărea la Cluj-Napoca, SMILE PRO, care efectuează operaţia doar în 7 secunde. 

Înainte de operaţie sunt obligatorii măsurătorile ochilor, spune medicul. Doar după, pacienţii vor şti dacă li se recomandă operaţia şi ce tip este mai potrivită.

Holhoş spune că şi-a operat şi soţia acum câţiva ani şi are încredere în operaţiile cu laser, fiind extrem de performante şi sigure, aportul medicului chirurg fiind mic comparativ cu cel al aparatului.

Operaţiile cele mai dificile

Operaţiile de retină sunt cea mai mare provocare, spune medicul chirurg oftalmolog, pe locul doi după cele din Neurochirurgie.

 

Retina este „o foiţă de creier”. „Deşi reuşim s-o lipim, uneori nu îşi reia toată activitatea. Este o operaţie grea care poate dura chiar şi două ore. (…)”.

 

„Există operaţii laser care se fac în şapte secunde!”, spune Holhoş, care a făcut chiar şi 66 de operaţii de cataractă într-o singură zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].