NEWS

Healthcare Trends, azi, ora 13:00. Cum se formează cariile şi cum ne protejăm de ele? Bogdan Dragomir, medic specialist în Stomatologie şi Ortodenţie, despre măselele de minte

Bogdan Dragomir, medic speciliazat în Stomatologie şi Ortodenţie, este invitatul emisiunii Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale.

 

Cariile sunt neplăcute, dureroase şi, dacă sunt extinse, ne pot pune în pericol şi sănătatea generală, nu doar dentară. Medicul Dragomir explică ce este caria, cum se formează şi cum ne putem feri de această leziune dentară. Prevenţia rămâne cea mai indicată, întrucât caria „roade” repede smalţul, ajungând la nerv, iar acolo, treaba se complică iar durerea creşte, la propriu.

 

 

Ce sunt cariile?

 

Carie reprezintă o leziune a smalţului dentar. În anumite stadii evolutive, ea apare în zonele slab igienizate de către pacient. Prima formă a acesteia –  cum este numită în literatura de specialitate – „white spot”, reprezintă o demineralizare reversibilă a smalţului”, explică medicul.

 

Ce riscuri impune albirea dinţilor?

 

Albirea dinţilor, oricât de mult ne-o dorim, vine cu nişte riscuri la pachet. Întrucât internetul abundă de reclamă la kit-uri pentru albit dinţii, stomatologul ne îndeamnă să avem grijă ce tip de albire alegem.

 

Dacă acest protocol nu este realizat de către un medic specialist, de către un medic stomatolog. într-adevăr putem avea probleme. Este vorba de sensibilitatea dentară a pacientului şi de toleranţa fiecărui pacient la acel acid care se pune pe suprafaţa smalţului”, arată invitatul. 

 

 

Până la ce vârstă îţi pot apărea măselele de minte?

 

Putem avea surprize. Pentru că el poate sta cuminte şi la un moment dat să aibă un puseu de erupţie. Poate sta cuminte şi până la 35-40 de ani şi sa ne trezim ulterior că va avea un puseu de erupţie”, consideră dentistul Bogdan Dragomir.

 

 

  • Când ar trebui să îţi faci un implant dentar?
  • Câte implanturi îţi poţi face intr-o singură şedinţă
  • Ar trebui să apelezi la un stomatolg pentru scoaterea dinţilor de lapte ale copiilor?

La toate aceste întrebări îţi va răspunde vineri, medicul stomatolog şi ortodent Bogdan Dragomir.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]