NEWS

Guvernul a reactualizat lista statelor din care este impusă carantina la sosirea în România. Ce ţări se află în zona roşie DOCUMENT

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a publicat joi lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată. Pe lista roşie sunt 21 de ţări, printre care şi Marea Britanie, iar persoanele care vin în România trebuie să stea în carantină.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că Marea Britanie rămâne în categoria ţărilor din zona roşie în ceea ce priveşte riscul epidemiologic.

Pe listă sunt 21 de ţări din America de Sud, Asia şi Africa. Astfel, pe lângă Marea Britanie, singura ţară din Europa, pe listă mai sunt Brazilia, Argentina, India şi Africa de Sud.

Cele 21 de ţări au fost introduse pe lista roşie din cauza numărului mare de persoane infectate la mia de locuitori.

Excepţie sunt Nepal, India, Africa de Sud şi Marea Britanie care au un număr mai mic de persoane infectate, dar apar pe listă ca urmare „a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus SARS CoV 2 cu transmitere mai ridicată”.

Anexa Lista (1) by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].