NEWS

Germania vrea intensificarea cooperării energetice cu Kazahstanul

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a pledat luni pentru intensificarea cooperării energetice a Germaniei şi Uniunii Europene cu Kazahstanul, salutând abordarea acestei ţări îm contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

În cursul vizitei la Astana, Annalena Baerbock a salutat atitudinea Kazahstanului de a dezaproba invazia miliară rusă în Ucraina şi iniţiativele de aplicare a reformelor în domeniul statului de drept.

“Kazahstanul arată din ce în ce mai clar că susţine ordinea internaţională”, a afirmat ministrul german de Externe, conform site-ului Tagesschau.de. Administraţia de la Astana s-a raliat în mai multe rânduri unor rezoluţii ale Adunării Generale ONU împotriva invaziei militare ruse în Ucraina.

Annalena Baerbock vrea să lanseze o serie de proiecte comerciale în Kazahstan, în special în domeniul energiei ecologice. Unul dintre proiecte vizează importuri de hidrogen.

“Este şi în intersul economiilor noastre să fie respectate valori precum statul de drept, principiile democratice şi normele statului de drept. Reformele şi relaţiile comerciale nu sunt în opoziţie”, a subliniat ministrul german de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].