NEWS

Gândul: Florin Barbu, ministrul Agriculturii, reuşeşte să blocheze, pentru încă 30 de zile, importurile de cereale din Ucraina

În contextul în care Comisia Europeană a decis ridicarea restricţiilor impuse importurilor de cereale ucrainene – grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui – valabile în cinci ţări printre care şi România, ministrul agriculturii Florin Barbu, în urma negocierilor cu omologul ucrainean, Mikola Solski, a reuşit să blocheze pentru o perioadă de 30 de zile, importurile de cereale din Ucraina.

Imaginea articolului Gândul: Florin Barbu, ministrul Agriculturii, reuşeşte să blocheze, pentru încă 30 de zile, importurile de cereale din Ucraina

Gândul: Florin Barbu, ministrul Agriculturii, reuşeşte să blocheze, pentru încă 30 de zile, importurile de cereale din Ucraina

Cu eforturi susţinute din partea miniştrilor de resort din cele două ţări – după lungi negocieri şi consultări cu fermierii -, Ucraina a acceptat condiţiile României privind reglementarea exportului de cereale ucrainene pe teritoriul ţării noastre.

 

”Importurile de cereale din Ucraina se vor face doar pe bază de licenţă, iar acestea vor fi acordate producătorilor agricoli şi/sau procesatorilor, fiind excluşi astfel traderii şi alţi intermediari.”

 

 

Doresc să asigur fermierii români că vom lua cele mai bune măsuri pentru a-i proteja atât pe ei, cât şi piaţa internă

 

Conform Notei Minstrului Agriculturii, sistemul de licenţiere se va reglementa la nivel naţional prin act normativ, urmând ca licenţa să se acorde în baza stocurilor deţinute şi a controalelor efectuate de către autorităţile de control abilitate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].