NEWS

Franţa pregăteşte riposta faţă de Marea Britanie după ce Londra a impus carantină pentru persoanele care se întorc din Hexagon

Termenii de reciprocitate promişi de Franţa, după carantina impusă începând de sâmbătă de Marea Britanie călătorilor sosiţi din Hexagon, sunt „în studiu”, asigură guvernul francez.

Emmanuel Macron a dorit să aplice această reciprocitate încă de sâmbătă şi a declarat că i se pare logic din punct de vedere politic să răspundă în acelaşi fel, au declarat surse guvernamental, citate de Le Journal de Dimanche.

Franţa va aştepta totuşi, până la sfârşitul acestui weekend înainte de a lua măsuri.

Franţa şi-a exprimat, joi, regretul în legătură cu decizia Marii Britanii de a reimpune carantină obligatorie pentru călătorii provenind din Hexagon. Autorităţile britanice au recurs la această măsură ca urmare a creşterii numărului persoanelor contaminate cu noul coronavirus în Franţa şi a promis ”măsuri de reciprocitate”.

Măsura carantinării impusă de Marea Britanie, a intrat în vigoare sâmbătă după ora 4:00 (3:00 GMT).

Marea Britanie este ţara din Europa cu cele mai multe decese, peste 41.000, din cauza noului coronavirus.

Londra a anunţat restabilirea carantinei pentru călătorii din Franţa şi Olanda, având în vedere creşterea numărului de cazuri Covid-19 în aceste două ţări.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].