NEWS

Franţa avertizează că ar putea dura „15 sau 20 de ani” pentru ca Ucraina să adere la UE

„Trebuie să fim sinceri. Dacă spuneţi că Ucraina va adera la UE în şase luni, un an sau doi, minţiţi. Probabil că va fi peste 15 sau 20 de ani, este nevoie de mult timp”, a declarat Clement Beaune la Radio J din Paris.

Comentariile sale distrug speranţele lui Volodimir Zelenski de a intra rapid în UE.

Beaune a repetat oferta preşedintelui francez Emmanuel Macron de a crea o „comunitate politică europeană” mai lejeră, care ar putea ajuta la integrarea mai rapidă a Ucrainei, adăugând că „Nu vreau să le ofer ucrainenilor iluzii sau minciuni”.

Zelenski a refuzat ceea ce a numit „astfel de compromisuri” şi a insistat asupra începerii imediate a procesului de aderare deplină la UE.

Beaune a mai declarat că propunerea lui Macron nu este „o alternativă la aderarea la comunitatea politică europeană… Ea nu împiedică aderarea mai târziu”.

Aspiraţiile Ucrainei de a adera la UE şi la NATO sunt considerate principalul motiv pentru care preşedintele rus Vladimir Putin şi-a lansat invazia.

Iniţiativa lui Macron privind comunitatea politică europeană urmează să fie dezbătută în cadrul unui summit al UE din iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].