NEWS

FOTO&VIDEO Misiune umanitară: România vine în ajutorul Cehiei şi trimite 30 de ventilatoare pentru lupta împotriva COVID-19

Misiunea umanitară este organizată în baza deciziei Comisiei Europene de a trimite echipamente medicale de terapie intensivă (ventilatoare) către Cehia, în urma solicitării de asistenţă.

România, fiind una dintre gestionarele capacităţii RescEU europene pentru rezerve medicale, va pune la dispoziţie pentru o perioadă de 3 luni, în baza unui contract de comodat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziţionate prin programul RescEU.

Delegaţia DSU – IGSU este formată din 6 pompieri ISU Arad şi un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad.

Transportul echipamentelor medicale va fi asigurat cu două camioane puse la dispoziţie de ISU Arad.

Cele 30 de ventilatoarele de terapie intensivă indispensabile continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienţilor aflaţi în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus nu fac parte din echipamentele medicale de terapie intensivă aflate în stocul strategic al României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].