NEWS

FOTO Javier Broască a devenit campionul Spaniei la karting la doar 9 ani. Cum şi-a descoperit talentul: „S-a urcat în kart, fără nicio indicaţie”

Atunci când s-a urcat prima dată la volan, Javier avea doar 5 ani şi i-a surprins pe toţi cei prezenţi.

 

„S-a urcat în kart, fără nicio indicaţie, fără să-i spunem unde-i frâna, acceleraţia. Şi am descoperit că abilitatea pe care o are este ieşită din comun”, povesteşte Bogdan Broască, tatăl lui Javier.

 

Părinţii săi aveau o pistă de karting lângă Madrid, când Javier a început să devină pasionat de curse. După mai multe competiţii, băiatul a intrat în vizorul echipei Kart Republic, care l-a luat ca pilot.

 

„Când m-am urcat prima dată la volan a fost foarte dur, pentru că nu ştiam să accelerez, nici să frânez şi mă duceam în câmp”, spune Javier.

 

La început, cel mai mult l-a ajutat Denis Curavale, un alt pilot român care a fost şi el campion al Spaniei în categoria Mini, acum 2 ani.

„Îmi place Hamilton şi Verstappen pentru că sunt nişte piloţi buni care au terminat cursa din 2020. Unul a terminat primul şi altul a câştigat campionatul şi de aceea asta mă motivează pe mine să fac kart”, povesteşte micul campion.

Maşina cu care concurează are un motor de 13 cai putere şi adesea depăşeşte 100 de km la oră.

„Nu pot să-l văd pe pistă. Consider că este un sport foarte periculos. Îl susţin moral de acasă, întotdeauna. De fiecare dată îl sun după şi chiar dacă nu câştigă eu îi spun că sunt mândră de el”, spune Roxana Broască, mama lui Javier.

Javier concurează la o nouă cursă săptămâna viitoare şi are şanse mari să se califice la Campionatul Mondial de Karting, care se va disputa anul viitor în Portugalia.

Javier Broască a câştigat campionatul spaniol de karting cu 235 de puncte. Costurile de participare la o competiţie ajung la 3500 de euro pe cursă. Participarea la competiţii ajunge la 70 de mii de euro pe an. Mulţi concurenţi sunt piloţi din Rusia sau China şi au sponsori importanţi. Familia a renunţat la vacanţe de 5 ani, ca să poată susţine pasiunea lui Javier. Sponsorul categoriei Academy este pilotul spaniol Fernando Alonso.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].