NEWS

Fostul primar Neculai Onţanu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, condamnarea lui Neculai Onţanu pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru un termen de 8 ani.

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru luare de mită, pe 11 iunie 2016, alături de avocatul Loredana Radu şi de alte două persoane.

Secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru, a fost şi el condamnat la 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de luare de mită şi spălare de bani. Contopind pedepsele, Toma Şutru are de executat o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cu privire la avocatul Loredana Radu, magistraţii au decis, de asemenea, condamnarea la 3 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi lui Radu Aurel.

Instanţa a decis menţinerea confiscării speciale a sumei de 1.400.000 euro de la inculpatul Radu Aurel, aşa cum a dispus prima instanţă, menţinerea confiscării speciale a sumei de 400.000 euro de la inculpata Radu Loredana-Claudia, aşa cum a dispus prima instanţă.

De asemenea, s-a dispus confiscarea specială a sumei de 1.877.750 euro de la inculpatul Şutru Toma şi menţinerea măsurilor de sechestru asigurător asupra bunurilor deţinute de Radu Aurel până la concurenţa sumei de 1.400.000 euro, aşa cum a dispus prima instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].