NEWS

Fostul jandarm Marian Corcodel, trimis în judecată pentru camătă. Dădea petreceri cu judecători şi procurori

Fostul jandarm Marian Corcodel, trimis în judecată de DIICOT pentru grup infracţional organizat şi camătă, dădea petreceri uriaşe la care erau invitaţi procurori şi judecători. Faptele ar fi fost săvârşite în 2011.

Potrivit rechizitoriului obţinut de MEDIAFAX, fostul jandarm dădea petreceri la Complexul de pregătire, cazare şi agrement ,,Felix Ţopescu” din Băneasa, o subunitate a Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei, cunoscută informal sub titulatura „La cavalerie”.

Corcodel invita persoane din cercul lui de cunoscuţi despre care ştia că îi pot acorda sprijin la nevoie.

„Nu este întâmplător că printre invitaţi se găseau ofiţeri superiori cu funcţii de conducere în aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne, magistraţi – procurori şi judecători, ofiţeri de poliţie cu funcţii de comandă, administratori ai unor societăţi comerciale, persoane din administraţia publică locală, atât din municipiul Bucureşti, cât şi din judeţul Ilfov”, arată rechizitoriul.

Au fost, în trecut, depuse sesizări cu privire la camăta pe care o practica Marian Corcodel, însă respectivele dosare au fost închise din diverse considerente.

„Acesta (Corcodel, n.r.) era perceput de către subordonaţi ca o persoană excesiv de autoritară, conducând uneori discreţionar şi în interes personal activităţile desfăşurate de angajaţi, iar comportamentele agresive la adresa acestora erau frecvente, aspecte confirmate prin declaraţiile mai multor martori audiaţi în cauză. De altfel, unii dintre martorii amintiţi au declarat că inculpatul Corcodel Marian îşi trata subordonaţii ca pe nişte ,,slugi”, pe unii folosindu-i în vederea rezolvării unor probleme personale, inclusiv activităţi de curăţenie la locuinţa sa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].