NEWS

Factura medie la gaz a unei gospodării germane, cu 173% mai mare decât în urmă cu un an

Portalul de preţuri la energie Check24 a precizat că preţul mediu al gazului în octombrie pentru o gospodărie tipică ce consumă 20.000 de kilowaţi oră (kWh) pe an s-a situat la 3.726 de euro. În urmă cu un an – înainte de invazia Rusiei în Ucraina şi de întreruperea aprovizionării cu gaze plata ar fi fost 1.365 de euro.

Preţul spot european al gazului pentru ziua următoare este în prezent de aproximativ 35 de euro pe megawatt oră (MWh) , cu aproape 90% mai mic decât recordul din august, de peste 300 de euro, când temerile legate de întreruperi au atins punctul culminant în urma opririi gazoductului Nord Stream 1 din Rusia către Germania.

Vremea mai blândă, cererea mai mică din cauza preţurilor mai mari şi mai multe livrări de gaze naturale lichefiate (GNL) către Europa au contribuit la scăderea preţului cu ridicata.

Cu toate acestea, Check24 a precizat că a înregistrat 533 de anunţuri de majorare a preţurilor de către furnizorii germani de pe piaţa cu amănuntul în luna octombrie, în medie cu 42,7% şi care se aplică la patru milioane de gospodării, ceea ce ar adăuga 924 de euro în plus la factura medie anuală.

Pentru a atenua presiunea asupra consumatorilor, Germania a adoptat pachete de ajutor pentru energie, a redus taxele pe gaz în octombrie şi a anunţat luni o limitare a preţurilor la gaz pentru companii şi gospodării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].