NEWS

Explozia de turişti vine cu probeleme în Zanzibar. Avetismentul dat de autorităţi pentru turiştii care “umblă în zone publice total goi”

“În zilele noastre, mulţi turişti din Zanzibar sunt văzuţi în zone publice total goi”, a declarat Mussa pentru CNN.

Ministrul a declarat că turiştii vor fi scutiţi de amenzi, deoarece este responsabilitatea ghizilor de turism şi a operatorilor să asigure aplicarea codurilor de conduită de lungă durată.

„Respectăm diferenţele pe care le avem faţă de alte naţiuni şi oameni, dar este responsabilitatea vizitatorilor să înţeleagă practicile culturale şi codul de conduită al Zanzibarului înainte ca aceştia să intre în ţară”.

În timp ce costumele de baie sunt în general considerate acceptabile pentru turiştii care vizitează plajele populare ale insulei, codurile vestimentare mai conservatoare prevalează în alte părţi majoritar musulmane ale Zanzibarului şi Tanzaniei.

Codul de conduită al vizitatorilor din Zanzibar – listat în secţiunea Sfaturi de călătorie de pe site-ul oficial al ministerului turismului din ţară – le interzice să poarte costume de baie şi ţinute sumare în zonele publice, cu excepţia hotelurilor şi a localurilor staţiunii.

Zanzibarul a rămas popular în rândul turiştilor, în ciuda pandemiei de coronavirus. Aproape 30.000 de turişti, în majoritate europeni, au vizitat arhipelagul Zanzibar în noiembrie 2020, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].