NEWS

Etiopia îl acuză pe Donald Trump de incitare la război cu Egiptul vecin. Ce a spus greşit preşedintele american în timpul medierilor de la Washington

Imaginea articolului Etiopia îl acuză pe Donald Trump de incitare la război cu Egiptul vecin. Ce a spus greşit preşedintele american în timpul medierilor de la Washington

Sursa foto: Twitter / @Ethiopianhidase

În timpul medierii la Washington a relaţiilor dintre Israel şi Sudan, preşedintele Donald Trump a sugerat că Egiptul va arunca în aer proiectul megalomanic creat pe fluviul Nil de Etiopia. Remarca vine în contextul în care ţările vecine au criticat planurile de operaţionalizare a marelui baraj etiopian.

Etiopia a cerut clarificări din partea SUA în această chestiune, pe care o acuză de incitare la război cu ţara vecină, Egipt. Ministrul etiopian de externe Gedu Andargachew l-a convocat pe ambasadorul SUA, Mike Raynor, pentru a cere explicaţii, potrivit unei comunicat.

„Incitarea războiului dintre Etiopia şi Egipt de la un preşedinte SUA aflat în şedinţă nu reflectă parteneriatul de lungă durată şi alianţa strategică dintre Etiopia şi Statele Unite şi nu este acceptabilă în dreptul internaţional care reglementează relaţiile interstatale”, se arată în comunicat.

Controversatul baraj este o problemă delicată în contextul în care Egiptul şi Etiopia poartă discuţii legate de monopolizarea fluxului de apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].