NEWS

Erdogan spune că musulmanii din Europa sunt trataţi ca evrei înainte de al doilea război mondial

“Islamofobia în creştere din Occident s-a transformat într-un atac de mare durată asupra cărţii noastre, a profetului nostru şi a tot ceea ce considerăm sfânt”, a spus el într-un discurs televizat.

„Relocările, inchiziţiile şi genocidele faţă de membrii diferitelor religii nu sunt o practică străină Europei. Crimele împotriva umanităţii comise împotriva evreilor în urmă cu 80 de ani sunt încă în memorie”.

Erdogan a citat evenimentele recente drept dovezi că musulmanii europeni sunt supuşi unui atac susţinut, inclusiv un raid de poliţie săptămâna trecută asupra moscheii Kreuzberg Mevlana de lângă Berlin, unde au fost detaşaţi 150 de ofiţeri.

Procurorii din Germania au declarat că  suspectează că fondurile de urgenţă pentru coronavirus au fost folosite în mod fraudulos de către oficialii din moschee.

Însă preşedintele turc a declarat că raidul, precum şi afirmaţia lui Macron că Islamul se află într-o stare de „criză” la nivel mondial, sunt o dovadă a unui atac mai larg asupra musulmanilor din Europa.

De asemenea, el a lansat un apel pentru boicotarea produselor franceze în Turcia.

Preşedintele turc a declarat în discursul de luni: „Acum îi spun naţiunii mele, aşa cum se spune în Franţa să nu cumpere nimic de la mărcile turceşti, nu acordaţi atenţie etichetei franceze, nu le cumpăraţi. ”

Macron a vorbit ulterior despre problemele create de musulmanii radicali din Franţa care practicau „separatismul islamist”.

Dar Erdogan a spus că liderul francez a atacat islamul şi libertatea de credinţă. În weekend, el a pus sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Macron şi a spus că ar trebui să fie examinat.

Această remarcă a determinat Franţa să-şi retragă ambasadorul la Ankara pentru consultări, spunând că comentariile lui Erdogan sunt o „insultă”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].