NEWS

După ce învins coronavirusul, Jacinda Ardern câştigă cu un avans mare alegerile din Noua Zeelandă

Cu majoritatea voturilor numărate, laburiştii au câştigat aproape 50% din voturi, comparativ cu 27% pentru partidul de opoziţie – rezultat care ar putea permite formarea primului guvern majoritar din 1996.

Judith Collins, liderul partidului naţional de centru dreapta, a felicitat-o ​​pe Ardern pentru un „rezultat excelent”.

În timpul primului mandat, Jacinda Ardern, în vârstă de 40 de ani, a fost lăudată de mass-media internaţională ca o figură progresistă „anti-Trump”, care a promovat multilateralismul şi toleranţa. Dar acţiunile ei hotărâte şi comunicarea clară din timpul crizei Covid-19 au stat la baza victoriei în alegeri.

La izbucnirea pandemiei, Noua Zeelandă şi-a închis graniţele şi a implementat un blocaj strict. Doar 25 de persoane au murit de Covid-19.

Transmiterea comunitară a virusului a fost eradicată săptămâna trecută pentru a doua oară în Noua Zeelandă în urma unui focar şi a unui alt blocaj strict în Auckland.

Succesul în combaterea pandemiei a permis Noii Zeelande să elimine aproape toate restricţiile de distanţare socială, cu excepţia închiderii frontierelor şi a unor aranjamente stricte de carantină pentru rezidenţii care se întorc în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].