NEWS

Drulă: Guvernanţii spun că prioritare sunt problemele societăţii, dar vorbesc doar despre funcţii

„Am ascultat mai devreme, recunosc, stupefiat declaraţia lui Nicolae Ciucă, am prins şi din ce spunea Marcel Ciolacu. Realitatea stă complet opus a ceea ce declarau aceşti domni. Au spus că
priorităţile lor sunt problemele societăţii. Din contră, de cinci luni de zile, nu vorbesc decât despre funcţii, nu vorbesc decât despre această nenorocită de rotativă, cine ce minister prinde, mai rămâne Grindeanu, pleacă Grindeanu, ce se întâmplă cu Bode, care este viitorul politic al domnului Ciucă. Acestea au fost priorităţile dumnealor, despre care se vorbeşte de cinci luni de zile”, a spus Cătălin Drulă, la RFI.

Liderul USR îl critică şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care a spus iniţial că rocada de la guvernare poate avea loc conform calendarului, iar a doua zi s-a răzgândit.

„Sunt nişte conducători complet rupţi de realitate. Am văzut ieri de la preşedinte, care a pus ca la <Cântarea României> copiii să îi facă frumos înainte, cu repetiţie, i-a chemat de acasă, din grevă pe profesori, ca să fie mulţumit domnul Iohannis. Domnul Ciucă şi domnul Ciolacu au dat puţin faţă cu realitatea, când au fost la nişte evenimente şi lumea de acolo le-a exprimat dezamăgirea şi i-a huiduit, sfidează profesorii (…). Preşedintele a folosit şi acel termen, sticlă, dacă vă aduceţi aminte, pe care nu l-a înţeles nimeni. Nu ştiu, s-a spart sticla, probabil, într-o zi, pentru că probabil se uită, ştiţi, era acel basm, se uită ca într-o oglindă, aşa, în care li se pare că-s cei mai frumoşi din ţară, dar de fapt, realitatea este hâdă, este urâtă, realitatea pe care au creat-o ei (…). Ieri, preşedintele Iohannis le-a vorbit iarăşi de la glume proaste, adică le spune unor elevi şi profesori că are şi greva avantajele ei, sugerează cumva că e bine că oamenii ăştia nu-şi primesc salarii pe timpul grevei, că e bine că sunt stresaţi şi că nu-şi ştiu viitorul, că aceşti copii nu primesc educaţie, ăsta este discursul unor chiulangii”, a adăugat liderul USR.

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au amânat, vineri, rotaţia premierilor. „Am convenit ca până la soluţionarea problemelor să nu îmi depun mandatul şi să-mi asum responsabilitatea funcţiei de premier”, spune Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].