NEWS

Doi din trei români nu îşi fac controalele medicale preventive

România este printre ţările cu cea mai slabă prevenţie medicală din Europa, astfel că 2 din 3 români nu îşi fac controalele medicale preventive, potrivit raportului Stada privind sănătatea pentru anul 2023: Lipsa de prevenţie erodează sănătatea în Europa. Alături de România se află şi Polonia şi Serbia, cu o prevenţie medicală la fel de slabă.

Principalul motiv pentru care România stă foarte prost la acest capitol este costul ridicat al analizelor, au răspuns circa 42% din participanţii la studiu.

La nivel european, patru din zece europeni nu se prezintă la niciun control medical preventiv şi doar 15% spun că se prezintă la toate programările relevante. Lipsa prevenţiei nu ţine cont de vârstă, astfel că nu există o diferenţă semnificativă între categoriile de vârstă, însă este o creştere uşoară în cazul celor de peste 44 de ani.

Studiul Stada a fost realizat în rândul a 32.000 de europei din 16 ţări şi arată o lipsă puternică a prevenţiei medicale în Europa. În România, studiul a fost realizat în rândul a circa 2.000 de persoane.

„Evenimentele recente ne-au reamintit tuturor importanţa primordială a unei bune sănătăţi. Pentru a realiza acest lucru şi pentru a îmbunătăţi sistemele, este nevoie de un număr mare de părţi interesate, care să acţioneze împreună pe baza unor informaţii şi date fiabile şi verificabile. Raportul STADA privind sănătatea reprezintă o contribuţie valoroasă la acest obiectiv şi răspunde direct scopului nostru de a ne îngriji de sănătatea oamenilor în calitate de partener de încredere”, a declarat Peter Goldschmidt, Preşedintele Directoratului STADA.

Ţările în care cei mai mulţi oameni îşi fac controale medicale preventive sunt Olanda, unde circa 32% dintre cetăţeni îşi fac regulat controale medicale, şi Anglia, cu un procent de 31%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].