NEWS

Deschis, dar nu pentru clienţi. Constănţenii mai au de aşteptat pentru a lua masa la restaurant

Dacă stai într-una din localităţile aflate în carantină, ştii deja că poţi ieşi din casă doar cu motive bine întemeiate. Ei bine, dacă te gândeai că să iei masa la restaurant este un motiv bun, mai gândeşte-te.

Uite, la Constanţa, şase persoane au fost amendate pentru că mâncau la terasă. Culmea este că în oraşul de pe malul mării, deşi este carantină, terasele pot fi deschise. Clienţii n-au însă voie să meargă acolo îţi spune Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Constanţa.

„Prevederile legale actuale permit prepararea, comercializarea şi servirea în spaţii deschise, adică pe terase. În schimb, în legislaţia actuală nu este permisă ieşirea din casă decât din anumite motive justificate. Bineînţeles că mersul la restaurant nu este un motiv justificat de a ieşi din casă.”

Aslav Egevit este proprietarul a cinci restaurante şi terase în Constanţa. De când oraşul a intrat în carantină, Aslan îşi ţine terasele deschise, dar nu primeşte clienţi. Iar afacerile sale trec pe pierderi de la o zi la alta. Cinci din cei 60 de angajaţi deja au fost trimişi în şomaj tehnic, iar ceilalţi lucrează la program redus.

„Noi funcţionăm pe delivery, practic. Şi vă pot spune aşa: impactul de la o zi la alta, din momentul în care a intrat carantina, a fost o scădere de 80% a vânzărilor. Adică, cu vânzările de acum oricum nu se acoperă cheltuielile”, spune Aslan Evgen, proprietar restaurante Constanţa.

La fel ca în Constanţa se întâmplă şi în alte localităţi. Regulile absurde ale carantinei sunt greu de înţeles şi de locuitorii din Gherla, de exemplu. Aici nici să-ţi cumperi haine nu poţi merge, deşi magazinele sunt deschise.

„Nu am putut să merg să îmi văd familia, ai mei sunt în străinătate, nici ei nu pot să vină. Trebuie să am declaraţie, trebuie să am buletinul ca să vadă declaraţia. Eu trebuie oricum să îmi reînnoiesc buletinul şi trebuie să merg până în Dej, aşa că trebuie să am declaraţie şi pentru aia”, povesteşte Bianca.

Cele şase persoane din Constanţa care au ieşit să mănânce la terasă au primit amenzi de 4000 lei. Pentru nerespectarea carantinei poţi primi o amendă între 500-2500 lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].