NEWS

De ce a anonimizat DNA numele lui Vela în comunicat: „Nicio persoană având calitatea de primar nu este suspect sau inculpat”

Comunicatul din 11 august în care DNA nu a menţionat numele lui Marcel Vela a fost scris cu „respectarea prevederilor referitoare la urmărirea penală  din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar din România cu mass media, aprobat prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019 a Consiliului Superior al Magistraturii”.

CITEŞTE AICI: Povestea unui comunicat „anonimizat” total de DNA şi un nume: Marcel Vela

DNA a răspuns, la o solicitare MEDIAFAX, că motivul pentru care nu a menţionat nici numele fostului primar şi nici al oraşului în cauză este: „Nicio persoană având calitatea de primar de municipiu nu a avut calitate de suspect sau inculpat şi nici nu a fost trimisă în judecată”.

Este vorba despre un dosar DNA în care un inculpat este acuzat că ar fi primit 150.000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va convinge un primar al unei „primării de municipiu din zona de frontieră” să favorizeze societatea omului de afaceri la o licitaţie pentru un contract de achiziţie de echipamente şi bunuri IT necesare unui proiect având ca scop gestionarea situaţiilor de urgenţă în zona de frontieră. Pretinderea şi primirea banilor ar fi avut loc în perioada 26 februarie 2013 – 16 aprilie 2015

Potrivit unor surse, primarul este Marcel Vela, în prezent ministru de Interne, iar primăria este Caransebeş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].