NEWS

Danemarca revine şi permite creşterea nurcilor. 17 milioane de nurci au fost sacrificate în 2020 pentru combaterea Coronavirusului

Guvernul a introdus interdicţia temporară de creştere a nurcilor, după care a avut o campanie de sacrificare a aproape 17 milioane de mamifere nurci în 2020, de teamă că animalele ar putea răspândi o mutaţie a coronavirusului, notează Reuters.

Decizia a stârnit controverse după ce s-a dovedit că nu a existat niciun temei legal pentru a solicita sacrificarea nurcilor sănătoase.

Vineri, ministrul Agriculturii, Rasmus Prehn, a declarat că nu se va prelungi interdicţia privind creşterea nurcilor, după ce măsura actuală va expira la sfârşitul anului.

Ridicarea interdicţiei a fost făcută după ce o evaluare a autorităţilor sanitare a arătat că există un risc limitat pentru sănătatea publică prin reluarea unei “producţii semnificativ reduse de nurci şi prin introducerea unor măsuri de prevenire a infecţiilor”.

Anul trecut, Danemarca a dispus de urgenţă sacrificarea nurcilor din cauza unei mutaţii a coronavirusului care putea, conform studiilor preliminare, să ameninţe eficacitatea viitorului vaccin pentru oameni. Apoi, a adoptat o lege care interzice creşterea nurcilor, oferind astfel o bază legală deciziei de sacrificare, obligatorie până atunci doar în focarele epidemice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].