NEWS

Danemarca renunţă la sărbătorile legale, pentru a finanţa creşterea cheltuielilor pentru apărare

Parlamentul Danemarcei a adoptat marţi un proiect de lege foarte dezbătut, prezentat de noul guvern, care prevede eliminarea unei sărbători legale pentru a contribui la finanţarea creşterii cheltuielilor pentru apărare, scrie Reuters.

Imaginea articolului Danemarca renunţă la sărbătorile legale, pentru a finanţa creşterea cheltuielilor pentru apărare

Danemarca renunţă la sărbătorile legale, pentru a finanţa creşterea cheltuielilor pentru apărare

Guvernul nou format, care a propus reforme profunde menite să depăşească provocările la adresa modelului de bunăstare al ţării, afirmă că această măsură va contribui la creşterea veniturilor fiscale pentru cheltuieli mai mari pentru apărare în urma războiului din Ucraina.

Sindicatele au protestat împotriva unui plan de abolire a Zilei Marii Rugăciuni, o sărbătoare creştină care cade în a patra vineri după Paşte şi datează din 1686, încă de când a fost propus în decembrie.

De asemenea, guvernul a fost de acord să accelereze cheltuielile pentru apărare ca urmare a creşterii incertitudinii geopolitice după sabotarea a două conducte care transportau gaz din Rusia în Germania prin apele daneze.

Danemarca va urmări să atingă ţinta de cheltuieli de apărare a NATO de 2% din PIB până în 2030, cu trei ani mai devreme decât era prevăzut. Guvernul afirmă că cea mai mare parte din cele 4,5 miliarde de coroane daneze suplimentare (639 de milioane de dolari) necesare pentru atingerea obiectivului va fi acoperită de veniturile fiscale mai mari anticipate ca urmare a eliminării vacanţei.

Sindicatele, parlamentarii din opoziţie şi economiştii au pus la îndoială efectul propunerii, dar guvernul majoritar a adoptat proiectul de lege cu 95 de voturi în parlamentul cu 179 de locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].