NEWS

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi producţia ridicată a Libiei duc spre o “a două prăbuşire a preţului pretrolului”

Brent LCOc1 a scăzut cu 88 de cenţi, sau 2,1%, la 40,89 dolari. Intermediarul West Texas din SUA (WTI) a scăzut 92 de cenţi, sau 2,3%, la 38,93 dolari.

Statele Unite au raportat numere cumulate recod de cazuri în ultimele zile, în timp ce în Franţa noile cazuri au atins un record de peste 50.000 duminică. Italia şi Spania au impus noi restricţii pentru a reduce virusul.

Numărul în creştere de cazuri „nu doar evidenţiază riscurile pe care le prezintă restricţiile imediate de transport, ci şi diminuează aşteptările cererii pe termen lung”, a declarat analistul Commerzbank Eugen Weinberg.

National Oil Corp a declarat vineri că producţia libiană va ajunge la 1 milion de barili pe zi în săptămânile următoare, o creştere mai rapidă decât preziseră mulţi analişti.

“Într-un mediu în care există îngrijorări reînnoite cu privire la perspectivele cererii, ultimul lucru de care are nevoie piaţa acum este o ofertă suplimentară”, a spus pentru Reuters Warren Patterson, şeful strategiei ING pentru mărfuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].