NEWS

Creşte iar numărul cazurilor de Covid-19 la nivel mondial. Europa se pregăteşte de al treilea val

Ultimele cifre raportate la nivel mondial arată o creştere a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Joi, spre exemplu, au fost peste 427.000 de noi cazuri raportate în lume, o creştere cu 25% faţă de ziua precedentă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Iar trendul crescător pare să se păstreze. Inclusiv la noi, unde ieri au fost peste 3.400 de noi cazuri.

Şi cam aşa a fost toată săptămâna, peste 3.300 de cazuri la fiecare 24 de ore. 

În ceea ce priveşte Europa, sunt mai multe ţări care se confruntă cu o creştere serioasă a numărului de cazuri. Mai mult, multe dintre state se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mai contagioase.

Cehia, spre exemplu, a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidenţă din lume, creştere accelerată de tulpina britanică.

Bilanţul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienţilor în stare gravă este la niveluri record. Tocmai de aceea, cehii vor intra într-un nou lockdown.

Polonia şi Slovacia sunt alte ţări de pe această listă. În Polonia, numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% dintre cazurile raportate sunt cazuri cu varianta britanică a virusului.

O creştere alarmantă a numărului de noi cazuri Covid se înregistrează şi în Franţa. Din 6 martie francezii ar putea reveni şi ei la un lockdown total.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].