NEWS

Coronavirus: Două judeţe sunt la un pas de restricţii suplimentare. Şi Bucureştiul e aproape de pragul limită

Te-ai obişnuit să aştepţi cu sufletul la gură raportarea zilnică a cazurilor de Covid-19. Îţi spun că rata de infectare din Bucureşti a ajuns, sâmbătă, la 2,75 cazuri la mia de locuitori. Este puţin mai mică decât în ultimele două zile, însă în continuare foarte aproape de pragul limită de trei la mia de locuitori, de la care ne aşteaptă restricţii suplimentare.

Mai aproape de acest indice sunt judeţele Alba şi Vâlcea, care au o rată de 2,8 cazuri la mia de locuitori. O rată de infectare de peste 2 există şi în judeţele Bacău, Cluj, Harghita şi Sălaj.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistratate cel puţin 100 de noi cazuri în 16 judeţe plus Municipiul Bucureşti. 

Odată depăşită incidenţa de trei cazuri la mia de locuitori, masca devine obligatorie peste tot în aer liber, nu doar în zonele aglomerate. 

Toate localurile se închid la interior. Vorbim despre restaurante, cafenele, teatre sau săli de cinema.

În ceea ce priveşte şcolile, acestea pot trece în scenariul roşu, ceea ce înseamnă cursuri exclusiv online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].