NEWS

Comisia Europeană lansează 420 de centre Europe Direct pentru interacţiunea cu cetăţenii

Comisia Europeană (CE) a anunţat lansarea a peste 420 de centre Europe Direct, care vor stabili legături între instituţiile UE şi cetăţeni.

Potrivit unui comunicat al CE, noua reţea Europe Direct va aduce o schimbare concretă pentru cetăţenii UE. Centrele vor asigura informarea cu privire la chestiunile europene şi vor depune, în acelaşi timp, eforturi pentru a interacţiona cu cetăţenii cu privire la chestiuni legate de starea şi de viitorul Uniunii Europene.

Rolul şi mandatul centrelor au fost modernizate în mod semnificativ faţă de generaţiile anterioare. Acestea vor implica publicul în evenimente, dialoguri cu cetăţenii, vor pune la dispoziţie conţinut relevant privind politicile şi priorităţile UE, vor ajuta Comisia să obţină o imagine de ansamblu a sensibilităţilor locale legate de politicile UE, vor promova cetăţenia europeană activă în şcoli şi vor promova coordonarea cu alte reţele ale UE prezente în regiuni.

O hartă cu centrele din fiecare stat mebru a fost pusă la dispoziţie de CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]