NEWS

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: OMS are planuri cu copiii…

Comentatori, mai mult sau mai puţin avizaţi, se exprimă dezinvolt în legătură cu educaţia sexuală în şcoli.

Se vede că mulţi dintre ei sunt paraleli cu chestiunea, dar e trendy să se exprime.

Argumentele lor sunt din categoria „puţine dar fixe”.

Cel mai întâlnit este acela că prin educaţia sexuală s-ar reduce numărul mamelor în stare de minorat, ştiut fiind că România e campioană din acest punct de vedere.

Nu contează că cele mai multe dintre aceste copile care au devenit mame nu frecventează şcoala.

Ca urmare, educaţia sexuală în şcoală ar fi ca frecţia pentru piciorul de lemn.

Apoi, că educaţia sexuală ar contribui la reducerea numărului infracţiunilor la viaţa sexuală, la diminuarea exploatării sexuale a minorilor.

Nivelul cunoştinţelor în materia fiziologiei specifice tinerelor fete, a igienei, a profilaxiei bolilor, a contracepţiei, e considerat a deveni satisfăcător prin aceeaşi educaţie sexuală.

Fals !

Infracţiunile la viaţa sexuală se previn printr-o educaţie juridică explicită, relevând pericolele dar şi urmările judiciare implicite.

Igiena, fiziologia şi chestiunile ţinând de patologia conexă sunt subiecte ce ţin de educaţia sanitară, în mod evident.

La mijloc e o confuzie conceptuală, ne cam încurcăm în vorbe, iar ceea ce rezultă reprezintă un pericol pentru copii.

Aşa s-au născut idei monstruoase pentru inocenţa copiilor, starea lor naturală, referinţa principală pentru viitorul adult.

Specialiştii de ocazie se mai plâng de faptul că nu există un curriculum al acestui tip de educaţie.

Fals, din nou !

Curriculum există, numai că este ascuns în spatele vorbelor pentru că, prin conţinutul său, ar stârni mari controverse, cel puţin.

Acum un an scriam despre ”Standardele educaţiei sexuale pentru Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul  educaţiei şi sănătăţii”.

Acest document reprezintă un coautorat al Biroului pentru Europa al OMS şi al Centrului Federal German de Educaţie pentru Sănătate- BzgA şi a fost elaborat la Koln în 2010.

Ni se-ntâmplă câteodată să ne rămână în minte fapte, întâmplări, idei, informaţii, care ne urmăresc mult timp.

Eu n-am uitat nici acum că potrivit acestor standarde, la grupa de vârstă 0-4 ani, copiii trebuie învăţaţi „să îşi manifeste interesul pentru propriul corp şi corpul altora”.

Şi nici că aceiaşi copii, de 0-4 ani, trebuie să primească informaţii despre ”bucuria şi plăcerea de a atinge propriul corp şi despre masturbarea timpurie”.

De-atunci, eu nu mai cred în OMS…

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].