NEWS

COMENTARIU Adrian Onciu: O nouă măsură care sfidează orice logică, discriminează şi forţează vaccinarea

Însă hotărârea de guvern legată de ultimele măsuri dictate de specialişti în legătură cu şcoala vine la pachet cu o adevărată bombă. O iniţiativă la care puţini s-ar fi gândit până ieri. Printr-o logică la limita penibilului, specialiştii agreaţi de autorităţi au eliminat complet posibilitatea ca cetăţenii testaţi să aibă acces la diverse activităţi, atunci când incidenţa sare de 6 la mie. Iată cum explică premierul Florin Cîţu noua discriminare vizibilă de pe Lună: ”Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua, şi atunci pot să ajungă în ATI. Există acest risc, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala. Pentru cei care sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală riscurile sunt mai mici”.

Cât de mici, am aflat recent. Persoanele imunizate ajung şi ele la ATI. Spre exemplu, 8% din totalul celor infectaţi săptămâna trecută au murit, potrivit datelor oficiale. Cu alte cuvinte, Florin Cîţu şi echipa de specialişti guvernamentali încearcă să minimizeze riscurile şi în acelaşi timp să impulsioneze puternic campania de vaccinare. Iarăşi, de înţeles până la un punct.

Doar că aceeaşi experţi invocaţi de premierul Cîţu tocmai au introdus testele în cazul elevilor şi al profesorilor, acolo unde incidenţa depăşeşte 6 la mie. Iată ce stipulează Hotărârea de guvern nr. 76 din 30.09.2021, fix aceeaşi în baza căreia cetăţenii testaţi nu vor mai avea acces aproape nicăieri: ”Art.2 – (1) Se propune utilizarea în unităţile de învăţământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învăţători educatori, în scopul monitorizări permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acţiunilor de control desfăşurate de instituţiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2”.

Aşadar, de astăzi testele sunt binevenite în şcoli şi absolut inutile în rest. Fără nicio explicaţie din punct de vedere epidemiologic. Doar pentru că aşa au stabilit specialiştii plătiţi de Cîţu şi Arafat.

În definitiv, de ce ne-am aştepta tocmai acum, după aproape doi ani de fake-uri, amatorism şi bătaie de joc la adresa cetăţenilor, ca măsurile luate de guvern să aibă vreun dram de logică (în afară de impunerea, cu orice preţ, a vaccinării obligatorii)?  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].