NEWS

Colosseumul va avea o podea de înaltă tehnologie. Turiştii vor putea vedea vechiul amfiteatru la fel ca gladiatorii

Faimosul reper italian datează din timpul dinastiei Flaviilor din secolul I şi a fost iniţial folosit pentru a găzdui spectacole precum vânătoare de animale şi jocuri de gladiatori, potrivit NPR.

Guvernul italian a început să caute propuneri de la ingineri pentru a reface etajul în decembrie anul trecut şi a anunţat duminică că a atribuit contractul de 18,5 milioane de euro unei firme din Milano.

„Vei putea să mergi pe el şi să mergi în centrul Colosseumului, văzându-l la fel ca şi vizitatorii până la sfârşitul secolului al XIX-lea”, a declarat ministrul Culturii Dario Franceschini.

Partea superioară a podelei va fi realizată din lemn Accoya durabil, se spune în comunicat, şi va consta din lamele care pot fi rotite pentru a permite luminii naturale în zona de dedesubt şi a proteja structurile subterane de ploaie.

Un sistem de ventilaţie mecanică va controla temperatura şi umiditatea structurilor subterane, în timp ce un aparat de colectare şi recuperare a apei de ploaie va reduce încărcătura de apă şi o va redirecţiona către băile publice ale monumentului.

Instalarea etajului de 3.000 de metri pătraţi va fi complet reversibilă, a spus Ministerul, oferind flexibilitate pentru viitor.

Sistemul complex subteran de sub pavajul din lemn, datorită trapei, palanelor şi tipurilor mobile de maşini, a permis ca bărbaţii, fiarele şi recuzita să fie aduse la podeaua arenei”, a declarat Alfonsina Russo, directorul Colosseumului.

Colosseumul a fost utilizat în diferite scopuri de-a lungul secolelor: carieră pentru materiale de construcţie, adăpost pentru animale şi sit de săpături arheologice.

 

Acum este un „monument al operelor de artă şi al ingeniozităţii umane” care găzduieşte ocazional expoziţii temporare şi alte evenimente. Şi se numără printre cele mai renumite atracţii turistice din Italia, atrăgând aproximativ 7,6 milioane de vizitatori în 2019.

 

După ce şi-a închis porţile din cauza pandemiei, Colosseumul s-a redeschis publicului cu capacitate limitată săptămâna trecută.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].