NEWS

Cîţu, imagini din timpul unui concert Metallica: ”Îmi este şi mie dor să merg la concerte”

„Sunt câteva lucruri pe care cu toţii le aşteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeţie, etc. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate. Vreau să ne reluăm activităţile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este şi mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat”, este mesajul premierului care însoţeşte imaginile in timpul unui concert Metallica.

Postarea a strâns până acum puţine comentarii.

„Domnule premier, dacă doriţi să oferiţi beneficii persoanelor vaccinate cu astfel de pretenţii, cumpăraţi-le o acadea! Iar pentru cei care vor la restaurant sau la alte evenimente fără mască, solicitaţi testul PCR. Asta este atitudinea corectă din punct de vedere medical. Nici nu mă mai mir că este atâta violenţă pe tema vaccinării, când veniţi cu asemenea aberaţii discriminatorii şi fără niciun rezultat medical, ba dimpotrivă îi puneţi pe toţi acei oameni în pericol de contaminare! Sunteţi sigur că aşa trebuie să acţioneze un premier în pandemie?” sau „E bine. Data viitoare includeti si cuvantul <teatre>” sunt doar două dintre ele.

Mai devreme, Florin Cîţu a vorbit despre relaxările care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea s-ar putea număra renunţarea la mască pe plajă şi chiar participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat.

„Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, şi dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureştiul e la 30%, deci este clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate şi creşterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, spunea Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].