NEWS

China cere Rusiei şi Occidentului să evite un nou Război Rece

Ambasadorul Chinei, Zhang Jun, a pledat luni, la sesiunea extraordinară a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, pentru evitarea izbucnirii unui nou Război Rece, în contextul războiului din Ucraina şi al tensiunilor dintre Rusia şi Occident.

“Războiul Rece s-a încheiat de mult timp. Mentalitatea specifică Războiului Rece, fondată pe confruntarea între blocuri, trebuie abandonată. Toată lumea ar avea de pierdut, fără a avea nimic de câştigat, într-o astfel de situaţie”, a declarat Zhang Jun, potrivit cotidianului Le Monde, în discursul rostit la sesiunea specială a Adunării Generale ONU pe tema războiului din Ucraina.

China a evitat să condamne direct intervenţia militară rusă în Ucraina, dar a anunţat că susţine respectarea suveranităţii naţiunilor.

Luni, Wang Wenbin, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a îndemnat Rusia şi Ucraina să revină la “calm”, să dea dovadă de “reţinere” şi să evite escaladarea conflictului militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].