NEWS

Armata ucraineană a eliberat noi porţiuni din estul regiunii Doneţk

Militarii ucraineni au obţinut noi câştiguri teritoriale în estul regiunii Doneţk, potrivit unor înregistrări publicate pe reţelele de socializare şi rapoartelor unui blogger militar rus din zonă, potrivit CNN.

Un contingent de trupe din Ucraina a ridicat steagul naţional în oraşul Novoselivka, iar imaginile din satelit arată vehicule militare ucrainene care se deplasează prin districtul Zelena Dolnya din apropiere.

Aceste evoluţii indică faptul că mai multe forţe pro-ruse aflate în apropierea oraşului Lyman riscă să fie încercuite. Ucrainenii controlează deja teritoriul la vest şi la sud de oraş şi avansează acum la nord de acesta.

Un blogger militar, Semion Pegov, care se află cu forţele ruseşti la est de Lyman, a anunţat miercuri că situaţia devine din ce în ce mai tensionată. Pegov, care are porecla WarGonzo, a declarat că marţi seară grupuri de trupe ucrainene au efectuat mai multe incursiuni de recunoaştere în zonă.

În cazul în care unităţile ucrainene ar cuceri satul Torske, un număr mare de unităţi pro-ruse, în principal din Miliţia Populară din Doneţk, ar fi izolate în Lyman.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în repetate rânduri că preluarea întregii regiuni Doneţk este printre principalele obiective ale operaţiunii militare speciale începute în februarie. Totuşi, până în prezent, ruşii au pierdut teren şi se află în defensivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].