NEWS

ANRE a operaţionalizat platforma de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale

„ANRE a operaţionalizat o platformă digitală avansată care permite monitorizarea sectorului energetic şi care oferă companiilor din piaţa de energie posibilitatea de a urca informaţii în timp real, ceea ce aduce o scădere a birocraţiei şi o mai mare rapiditate în analizarea datelor de către noi”, arată George Niculescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Platforma a fost construită şi operaţionalizată în conformitate cu Metodologia de monitorizare a pieţei Gazelor Naturale.

„Această platformă oferă mai multe avantaje. În primul rând, ANRE oferă servicii care se bazează pe un sistem digital avansat în care se utilizează cele mai noi tehnologii care stau la baza unei platforme uşor de utilizat, care permite operatorilor din industria gazelor naturale să raporteze datele necesare conform cerinţelor ANRE. În al doilea rând, creşte eficienţa în procesul de raportare, astfel încât se reduce timpul şi efortul necesar pentru întocmirea şi depunerea rapoartelor. Astfel, operatorii se pot concentra mai mult pe activităţile lor principale. În al treilea rând, creşte capacitatea de monitorizare în timp real a fluxului comercial de gaze naturale, pornind de la producţie/import, furnizare, înmagazinare, transport şi distribuţie”, explică Niculescu.

Conform acestuia, platforma a fost dezvoltată exclusiv cu resurse interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].