NEWS

Alessandro Michele, designerul Gucci, a renunţat la funcţie

Anunţând decizia miercuri, compania-mamă Kering a declarat că designerul în vârstă de 49 de ani a “jucat un rol fundamental în transformarea brandului în ceea ce este astăzi”.

Preşedintele şi directorul general al conglomeratului, François-Henri Pinault, a adăugat într-o declaraţie: “Drumul pe care Gucci şi Alessandro l-au parcurs împreună în ultimii ani este unic şi va rămâne ca un moment remarcabil în istoria Casei… Pasiunea, imaginaţia, ingeniozitatea şi cultura sa au pus Gucci în centrul atenţiei, acolo unde îi este locul”.

Intrat la Gucci ca designer de genţi şi fără experienţă la conducerea unei mărci importante, Michele a fost o numire surpriză la conducerea companiei în 2015.

Dar, în condiţiile în care relevanţa brandului părea să fie în declin, el a instigat o revizuire majoră a identităţii sale, evitând estetica extrem de sexy iniţiată de predecesorul Tom Ford în favoarea unei estetici mai capricioase, supranumită “geek chic”.

Numită printre cele mai influente 100 de persoane din 2017 de revista Time, Michele a curtat celebrităţi şi i-a numit ambasadori ai mărcii pe Harry Styles şi Billie Eilish.

La Met Gala din luna mai a acestui an, el şi actorul Jared Leto au apărut împreună pe covorul roşu în costume Gucci asortate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].