NEWS

Aceste alimente cresc foarte mult riscul de demenţă

Unt. Hamburgeri. Cârnaţi. Carne roşie. Prăjeli. Produse de patiserie, prăjituri şi fursecuri cumpărate din magazin. Şi sucurile – dulci sau dietetice. Toate sunt alimente nesănătoase şi tooate cresc riscul de a ne îmbolnăvi de demenţă – cu mult.

 

Cel puţin, asta arată unul dintre cele mai extinse studii realizate vreodată, la care au participat aproximativ 60.000 de persoane de 40, 50 şi 60 de ani. Studiul, care a implicat un număr masiv de persoane în cadrul unui sondaj de sănătate britanic de lungă durată, cunoscut sub numele de U.K. Biobank, a urmărit ce mâncau de obicei oamenii şi cine a ajuns să sufere de demenţă.

 

Mai multe studii anterioare au găsit o corelaţie între o dietă mediteraneană sănătoasă (alimente precum peşte proaspăt, legume şi fructe, nuci şi ulei de măsline, vin) şi un risc mai mic de demenţă. Deşi nicio dietă nu este perfectă, cea mediteraneană are efecte benefice, conform studiilor. Clinica Cleveland raportează că această dietă scade riscul de boli de inimă, cancer şi multe alte afecţiuni şi ne ajută să trăim mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].