NEWS

A început semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucureştean. Prima trecere pentru pietoni cu covor antiderapant

Aceasta a fost realizată de către Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Generali România şi face parte din Programul Naţional de Educaţie pentru Siguranţă – “România în Siguranţă” desfăşurat de EDIT, alături de Poliţia Română şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Alegerea acestei zone nu a fost întâmplătoare, în condiţiile în care peste 400 de copii din Grădiniţa 246 şi din Şcoala 117 o utilizează zilnic pentru a traversa bulevardul. Riscul ridicat al acestui punct de trecere este ilustrat de statisticile Poliţiei Române privind numărul de accidente care au avut loc în această zonă a Bulevardului Iuliu Maniu. Doar pe parcursul anului 2020, chiar şi în condiţiile traficului mai puţin intens cauzat de pandemia COVID-19, au fost 21 de incidente rutiere, în care 4 persoane au decedat, 5 au fost rănite grav şi 16 rănite uşor. Cauzele preponderente ale acestor incidente sunt traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate.

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafeţe rugoase, de culoare roşie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafaţă de tip bicomponent beneficiază de vizibilitate sporită şi, în acelaşi timp, scade substanţial distanţa de frânare datorită proprietăţilor antiderapante. De asemenea, trecerea este dotată cu suprafaţă tactilă pentru nevăzători.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].